divendres, 18 de març de 2011

Discriminació per raons de gènere a les portes de l'escola

Aquest matí a les nou recollia del pati als i les alumnes de cinquè per pujar a l'aula. Hi havia un gran rebombori ja que a la porta d'entrada hi havia una persona repartint unes joguines, però només per als nens. No a les nenes. La qual cosa ha provocat la indignació d'aquestes. I si encara no n'hi havia prou, em deien que era una agent cívic de l'ajuntament. He sortit per parlar-hi però havia marxat. Sembla ser que aquesta persona duia una gorra i portava una armilla reflexant, i això els ha induït a pensar així.

Recordo que de petita m'havien donat, a la porta de l'escola, cromos i àlbums. No sabia que aquesta pràctica seguia en vigor. I desconec si està regulada però en tot cas si no hi ha una ordenança, seria urgent fer-la. Al meu entendre, crec que és un tema prou important com per tractar-lo al Consell Municipal d'Educació. La comunitat educativa s'hauria de posicionar al respecte. No es pot repetir el que avui ha passat i que segurament es repetirà dilluns a les portes d'alguna altra escola de Cerdanyola.

Avui m'ha semblat més important parlar de la no discriminació per raons de sexe que no pas introduir nou vocabulari en anglès. Així que he canviat la programació. I han sortit coses força interessants. Les nenes de 10 i 11 anys se senten discriminades en l'àmbit esportiu i reivindiquen jugar a futbol amb els nens. Diuen que només el futbol masculí es pren seriosament. Nens i nenes juguen junts al pati i no tenen problemes. Els problemes els tenen al fer futbol com a activitat extra-escolar ja que queden separats.

I m'ha sobtat, que de tan petites, ja se sentin així.