diumenge, 29 d’agost de 2010

Quan manen les dones

Com exerceix el poder la dona?

Quan manen les dones

En el reportatge queda clar que el paper de la dona en càrrecs de poder està molt limitat i és molt inferior al dels homes. Malgrat sigui una cosa ja sabuda, és imprescindible continuar incidint en la igualtat de drets i deures entre homes i dones.
Fins al 1.980 no hi ha cap dona cap d'Estat. Quin any veurem una dona presidir la Generalitat?

Hi ha un aparell d'afirmacions que es fan en el vídeo que m'han cridat especialment l'atenció:
"Quan una dona arriba a un càrrec de responsabilitat, li ha costat el doble, se li perdonen la meitat dels errors i se la jutja severament o el doble que es jutja als homes". Quan una dona arriba a un càrrec de responsabilitat, sovint es fan comentaris sobre la seva orientació sexual o bé sobre els favors sexuals que l'han portada on és. En canvi, mai s'ha qüestionat l'orientació sexual d'un home per exercir un càrrec de poder.
Fins i tot la manera de vestir provoca crítiques, en el vídeo ho explica la ministra Salgado i hi ha una intervenció de Zaplana desafortunada i masclista.

"Les dones quan governen escolten més, són més sensibles, comuniquen millor, fan més política social,... per això reclamo la feminització de la política". Els països escandinaus fa anys que ho tenen clar. Fa alguns anys que a Noruega, el 80% del Parlament ha estat ocupat per dones. És per això que estan tan avançats?