dimarts, 22 de juny de 2010

Marina Geli, sexe oral i Intereconomia

Darrerament han proliferat un estrany tipus de programes on es barregen "periodistes" amb ex-dones de torero, cunyades de cantants i fills d'algú que deuria ser famós en una època passada, i en el que fan un acurat debat sobre l'actualitat. Per posar un exemple, l'altre dia parlaven sobre l'augment de mames de la ex de Chiquetete. Era a Telecinco, crec.

Els programes del cor han envaït l'espai televisiu. I penso que cal reflexionar sobre el perquè tenim la tele que tenim. Últimament, aquest exitós format de tertúlia amb freaks i "periodistes" que fan la funció de comentarista ha arribat a d'altres àmbits suposadament seriosos en els que es parla sobre política i economia. I això ho trobo més perillós.

Mentre en el primer cas, per tots és sabut que la premsa rosa és una premsa frívola, en el segon, pressuposem que hi ha gent preparada i amb prou coneixements per a tractar qualsevol tema d'actualitat com pot ser la nova reforma laboral. I el problema rau en que la gent preparada, seriosa i responsable no fa pujar l'audiència tant com una colla d'incendiaris.

I això és el que passava la setmana passada a Intereconomía:Anem a pams. Primera qüestió. És provable que la falta de sexe pugui provocar aquests efectes en algunes persones. I és més, potser si segueix els consells de la conselleria de sanitat catalana estaria més relaxat, l'home. Però deixant de banda la salut sexual i psicològica d'aquest comentarista, el que és molt preocupant és el nivell d'algunes cadenes de televisió i la falta d'ètica i d'escrúpols. El tot per l'audiència no s'hi val.

Per què no informen a Intereconomía i critiquen de passada a la Marina Geli per l'estat de les urgències als centres hospitalaris catalans, per les llistes d'espera i per les condicions en les que ha de treballar el personal sanitari?
S'està deixant d'informar dels problemes que ens afecten per a parlar de frivolitats. Hi ha al darrera alguna intencionalitat política?

Segona qüestió. Algunes de les preguntes que alumnes d'onze anys m'han fet al treballar la reproducció humana i la sexualitat:

- Com fan l'amor dues dones?
- Com fan l'amor dos homes?
- Què és el sexe oral?
- Què és el sexe anal?
- Com sabem que volem fer l'amor?
- Què se sent quan es fa l'amor? I després de fer-lo?
- Fa mal fer l'amor?
- Si et talles el penis, què surt, sang o semen?
- Quan et ve la menstruació pots veure l'òvul a les calcetes?

La informació és l'única eina per evitar embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual. Les campanyes informatives entre els joves i adolescents són imprescindibles.