diumenge, 29 de novembre de 2009

L'instint de la seducció (part IV)

La fascinació per la creativitat.
Per a en Sebastià Serrano, la creativitat és un dels millors indicadors d'intel.ligència. Les estratègies de creativitat són també estratègies de seducció.

"...Estareu d'acord en què tenim una certa fascinació pels comportaments sorprenents i d'aquesta evidència en trobem un bon tast en el gust que tots plegats tenim pel sentit de l'humor, fins al punt que la seva experiència pot resultar una de les millors mostres de l'existència del plaer com a resultat de les nostres activitats. També la música, la literatura i l'art en general basen el desencadenament de l'experiència plaent en la capacitat de sorprendre. Disparen en nosaltres els mecanismes de plaer, la química del plaer, i com que sovint lliguem plaer amb bellesa parlem de la bellesa d'aquesta acrobàcia mental que nosaltres podem reproduir en el nostre pensament".

"... podem aconseguir decantar els favors d'una companya en l'enlluernador joc de les interaccions per a l'aparellament. En aquest joc, hi desplegariem tota una munió de formes de creativitat, especialment el sentit de l'humor, el joguinejar, la capacitat de distreure, de jugar amb la canalla, de contar històries, de dansar o de mostrar habilitats musicals. Les persones creatives serien ben vistes i gaudirien d'un bon estatus...".

"...quan un individu oferia una mostra de la seva creativitat esdevenia cada cop més atractiu i en moltes de les seves intervencions mitjançant activitat corporal, mental, o les dues plegades podia despertar en altres una combinació de curiositat, encant, felicitat, rapte estètic, admiració, desig o adoració i, per descomptat, en molts casos, enveja o gelosia...".

"Les femelles homínides començarien ben aviat a preferir mascles amb un repertori més gran de manifestacions de creativitat que de la mateixa manera que sabien resoldre un problema podien entretenir la mainada. Començava a arrelar un cert gust sexual per la intel.ligència creativa...".