dissabte, 28 de novembre de 2009

L'instint de la seducció (part III)

Les dones i els homes ens sentim atrets cap a l'altre per qüestions absolutament diferents. I és que segons sembla, mentre les dones hem evolucionat, els homes, segueixen guiant-se per instints força primaris.

I sobre les dones diu: "...i en el cas especial de Woody Allen, amb un aspecte físic que no és el d'un venedor ni de força, ni de salut, ni de joventut, a través dels seus textos, de les seves pel.lícules i de la seva conversa hi podrà veure una intel.ligència meravellosa i una capacitat d'excitar i de produir novetats que poden arribar a esdevenir molt més atractives per a una dona que uns bons músculs o unes espatlles ben amples. De fet, ara comença a haver-hi proves suficients per pensar que en els moments de fertilitat màxima, quan estan al mig del cicle de la menstruació, les dones es fixen més -i s'hi senten molt més atretes- en trets com la creativitat artística, el sentit de l'humor, la força de l'argumentació rigorosa i científica o l'enfilall d'històries ben contades i plenes d'anginy i imaginació...".

I això és el que diu sobre els homes: "...com de diferent pot arribar a ser el comportament dels homes del de les dones en l'espai de les relacions interpersonals. Per començar, la focalització d'una bona part de les seves preferències va cap a l'atractiu físic, la seva fixació en els cossos de les dones sovint és contundent. Hi ha diferents raons per explicar-ho, com la importància i el condicionament que té sobre el comportament masculí la presència de fortes dosis de testosterona, l'hormona masculina per excel.lència, a la sang, que afavoreix la concentració en les percepcions visuals, l'esclat contundent del desig i la unidimensionalitat de la tasca en què es concentra...".

Conclusió: "...Això diu molt a favor de les dones, ja que els homes, encara que no oblidin aquests atributs -per a alguns són molt importants- es deixen dur, molt sovint, per l'atractiu físic com a criteri essencial...".