dissabte, 12 de setembre de 2009

Arenys de Munt, el primer pas cap a la independència.

Quina constitució tenim, quines lleis tenim i quins polítics tenim que posen totes les traves possibles als ciutadans i ciutadanes d'Arenys a opinar sobre una qüestió tan fonamental com l'autodeterminació de Catalunya i que a la vegada permeten una manifestació falangista pels carrers d'aquest poble el mateix dia que els seus ciutadans estan cridats a anar a les urnes??????????????????

Recordem que l'ONU reconeix en la seva la carta fundacional que “tots els pobles tenim dret a la lliure determinació". De què tenen por?
Mitja Europa s'ha posat les mans al cap per la situació d'Arenys. Allà seria impensable permetre cap tipus de manifestació falangista.
En López Tena diu avui a l'Avui: "...Govern espanyol, Advocacia de l’Estat, jutgessa espanyola, Falange Española y de las JONS, president de la Generalitat, delegat del govern espanyol (que és un càrrec diferent de l’anterior), PP, PSOE, PSC, C’s; tots, junts i per separat, han perdut. Volien impedir la democràcia, fer impossible que la gent voti, i han fracassat. Tot ho han fet servir: pressions, intimidacions, amenaces, prohibicions sense judici. I han perdut: la consulta per la independència de Catalunya es fa. Cap de les forces polítiques, institucions i persones que a Catalunya o a Espanya són contràries a la independència de Catalunya ha donat cap argument en defensa de les seves idees. Ningú ha dit en què i per què ens convé als catalans formar part de l’Estat espanyol i no tenir un Estat propi...".

Ahir al vespre, després de la manifestació de Barcelona i passejant per les diferents parades d'Arc de Triomf, em vaig trobar a un amic del Cercle Català de Negocis que em comentava que Espanya ens està xuclant 22.000.000.000.€ l'any i això fa 30 anys que dura. Ell creu que Arenys és la primera pedra d'una nova Catalunya i que "els bolets apareixen perquè plou".
El Cercle Català de Negocis és una associació d'empresaris, directius, autònoms i professionals que han creat un lobby amb l'objectiu de tenir un estat propi català per a acabar amb l'espoli fiscal i garantir la competitivitat de les empreses catalanes.

Més informació: www.ccn.cat

2 comentaris:

J. M. Balbàs ha dit...

Això del CCN em va semblar força interessant i els hi vaig escriure un correu, fent-los un suggeriment:

M'agradaria saber si teniu feta la presentació en espanyol o altres llengües. Trobo que seria una bona eina per aconseguir simpatitzants per la causa.
Fa temps que sóc de l'opinió de que si arribem a tenir prou majoria per aconseguir la independència -espero que arribi a veure-ho- serà, en primer lloc per motius econòmics, i no perquè vulguin salvaguardar la nostra llengua.
Molta gent que necessitem convèncer viu a l'àrea metropolitana, on jo també visc, i on per desgràcia el català no és la llengua que tothom entén, llegeix i parla, i no només parlo de gent vinguda fa anys de l'Estat Espanyol.
El dia que calgui votar no sé quines seran les persones amb dret a vot, però mentre arriba aquell dia cal anar explicant les raons independentistes de la forma que el nostres coneguts millor les puguin entendre. Sigui en espanyol o altres idiomes. Si necessitem suports i vots, tant és que vinguin de ciutadans catalans nascuts a Sevilla, o de Honk-Kong, que a l'urna comptaran per igual, i el suport internacional també serà necessari.
Al mateix temps que entenen les raons per tenir un Estat propi aniran entenen que tots els Estats tenen una llengua pròpia, no dues.

La resposta ha estat:

De moment no està previst. Quan vam posar en marxa el CCN vam pensar que no calia. Si en algun moment pensem que pot ser positiu, ho farem.


M'he quedat sorprès, em dóna la sensació de què ens mirem massa el melic.

Helena Solà ha dit...

Suposo que deu ser una qüestió d'objectius o de prioritats.
De totes maneres em sembla molt ineteressant tota la feina que estan fent el CCN.

Una abraçada.