diumenge, 28 de juny de 2009

Pornografia surrealista al ple de juny.

He hagut de deixar passar tres dies i fer molts retocs per a poder penjar aquest post. Francament, em costa trobar les paraules per poder transmetre el que sento. Durant el ple, va haver moments en que dubtava de si era real el que estava passant o bé, delirava. Així que seguint el consell d'un bon escriptor i mestre meu, he decidit esperar a que el mal de panxa marxés. De totes maneres, m'abstindré de fer molts comentaris.

El PSc (i "c" amb minúscules. On és l'Estatut? I el finançament?) presenta una moció per a fer un conveni amb les llars d'infants privades de Cerdanyola. El conveni és del tot inespecífic i per tant, difícil de valorar. Altres poblacions com la veïna Montcada han fet un conveni molt interessant, ajuntament i llars d'infants privades. Penso que un bon conveni pot ser molt positiu sempre que repercuteixi en la millora de la qualitat educativa. Però la moció presentada pels socialistes és buida de contingut. No faré cap comentari al respecte. Òbviament el conveni no pot ser econòmic a menys que les llars d'infants siguin cooperatives sense ànim de lucre. Evidentment l'administració pública no pot concedir subvencions a empreses privades. Curiosament, cap d'elles té la subvenció de la Generalitat. Caldria saber-ne els motius.
En cap dels punts de la moció presentada per aquest partit progre i d'esquerres diu res sobre la millora de la qualitat, en canvi diu "...VI. Agreujada la situació de les escoles bressol privades per les baixes d'alumnes que pateixen a causa de la crisi econòmica actual...". Què curiós, ara em ve al cap aquella famosa i afortunada frase d'un regidor d'IC el qual comparava Tàndem amb "Talleres Manolo de la cantonada". Quina curiosa associació d'idees... realment és preocupant l'amnesia d'alguns regidors i regidores d'aquest ajuntament. Perqué no vull pensar que és mala fe, no.

Aquesta moció va prosperar amb els vots a favor dels socialistes, CIU, i PP. Però això no és el més al.lucinant. El més ABSOLUTAMENT AL.LUCINANT és l'abstenció per part d'IC! I jo com ells, m'abstinc, perque ara segur que feriria moltes sensibilitats. On és la coherència política? I la credibilitat? I la transparència?

Bé, continuem amb la dosi de surrealisme. Un cop la moció és aprovada per majoria, el sr. Gonzalez del PP, va, i no si li acut res millor que preguntar-li a l'alcalde que què passarà quan una de les llars d'infants privades vulgui tancar. Em vaig haver de pessigar. Era una broma? Era conscient del que feia tan sols dos minuts acabava de votar? És un cínic? Sóc jo que deliro? Però ho va acabar d'arreglar amb: "...los niños que van a las escuelas bressol municipales proceden de familias mas pudientes que los que van a las escuelas privadas concertadas...". Una gran conclusió, si senyor! Més val que em torni a mossegar la llengua...

Jo, modestament, proposo des d'aquí, que es pengi un cartell a la porta de la sala de plens amb el següent text: "Perill. Espectacle no recomanat per a menors d'edat, persones amb problemes cardíacs, dones embarassades, ni per a persones sensibles. En cas de qualsevol dany moral o psicològic no ens en fem responsables".

2 comentaris:

Teresa Escoda ha dit...

Hola Helena,
jo tampoc no entenc perquè s'ha de crear un conveni nou, ... si ja existeix! i des de l'any 2000! obert a qualsevol llar o escola que vulgui invertir en la millora de la qualitat educativa!
El conveni del qual encara en gaudeix Bambi, no ha estat mai restrictiu, això sí, calia complir dues condicions: ser una entitat sense afany de lucre i -com a tal- rebre la subvenció de la Generalitat. "Dos por uno" que dirien en el súper, "dos per un" a favor dels infants de 0 a 3 de Cerdanyola.
Cap dels "atès que..." que apareixen en aquest nou document són situacions noves d'ara, i doncs perquè sinó la Dolors Toló el va tirar endavant ara fa quasi una dècada??
Jo també al•lucino amb l'actuació d'ICV i només em queda dedicar-los el llibre "la dictadura de la incompetència" és el seu fidel autorretrat.

Helena Solà ha dit...

Suposo que IC fa i desfà segons bufa el vent. I la resta, igual. Jo no entenc res. Però m'agradaria que algú m'ho expliqués.
Al.lucino amb el grau d'incompetència. Com tu ja bé saps, quan els nostres alumnes deixen l'escola han de ser "competents". Per a ser regidor/a també estaria bé ser-ho.