dimarts, 9 de juny de 2009

Morral, Bellido, ho sentiu això??

No, no és el vostre coixí que us crida, són els 40.000 infants nascuts el darrer any a Catalunya i que han fet que la taxa de natalitat fos la més alta dels darrers 25 anys. No cal ser un expert per a saber que la natalitat seguirà augmentant, la immigració i el baby boom dels anys 70, en són les principals causes.

Morral, Bellido, seguiu escoltant. Avui, el govern ha aprovat un decret per regular les ludoteques amb l'objectiu de cobrir el buit legal. El govern dóna 18 mesos a les ludoteques catalanes per tal de que es posin al dia amb la nova normativa. El punt més destacable: "...els usuaris menors de quatre anys hauran d'estar acompanyats de la persona legalment responsable del menor o de qualsevol altra persona adulta autoritzada per aquella durant tota l'estada a la ludoteca. En cap cas podran ser autoritzats els professionals del centre".

Està clar que a Cerdanyola tenim un greu problema. Tan sols tenim dues escoles bressol municipals, Cordelles i Montflorit, i amb capacitat per a 168 infants. Segons dades oficials, a Cerdanyola hi ha uns 2.000 infants d’entre 0 a 2 anys. Dels quals, més de 1.500 no tenen plaça, ni pública ni privada.
L'any passat, el Síndic de greuges, va cridar l’atenció del nostre alcalde a causa de la baixa taxa d’escolarització pública de 0 a 3 anys existent a Cerdanyola. Taxa situada clarament per sota de la mitjana catalana, essent aquesta del 2’7% el curs passat. El Síndic va instar al nostre alcalde a prioritzar la posada en funcionament dels centres que estan pendents de construcció. I aquest, s'hi va comprometre.

La realitat és que no tan sols no han complert els terminis per a la construcció de les 3 E.B.M. previstes per al 2.008, si no que a més, tampoc les veurem en funcionament abans d'acabar el mandat. Començo a dubtar si algun dia les veurem.

A Cerdanyola tenim més ludoteques que escoles bressol. D'aqui a 18 mesos tindrem un gravíssim problema ja que serà impossible absorbir els infants provinents de les ludoteques. Tenim us seriós problema.
Tenim 18 mesos. Tenim la capacitat? Tenim la voluntat?