dimecres, 6 de maig de 2009

L'assertivitat

Robert Alberti defineix l'assertivitat com un conjunt de conductes emeses per una persona en un context interpersonal que expressen els sentiments, actituds, desitjos, opinions i drets d'aquesta persona d'una manera directa, ferma i honesta, respectant a la vegada els sentiments, actituds, desitjos, opinions i drets dels altres. Per ser assertiu cal comunicar-se amb les persones d'una manera franca, directa i adequada. Cal ser respectuós amb un mateix i amb els altres. Valorar-se i valorar els altres. És important orientar-se activament a la vida, fixar-se metes i actuar en conseqüència. Personalment crec que la fi no justifica els mitjans i això els polítics no ho practiquen gaire. Els aires polítics hauríen de canviar cap a una política kantiana.
Una persona assertiva és una persona lliure per a manifestar-se "així penso, sento i vull". Els beneficis de l'assertivitat són molts: incrementa l'autorespecte, augmenta la confiança, la seguretat en un mateix, millora l'acceptació dels altres així com el respecte. Fins i tot crec que una persona assertiva és més feliç.
Són diverses les situacions on és útil ser assertiu: si has de negociar, demanar canvis de conducta, si algú no col.labora en l'equip, si vols dir que no, si l'altre està enfadat però no t'ho diu, si algú no t'atén,... l'assertivitat, entre d'altres coses, és indispensable en política.

1 comentari:

ricard ha dit...

M'he passat el mes de juliol explicant l'assertivitat i les tècniques de comunicació no verbal, jo no és que tingui gaire experiència, però desprès de fer una classe super teòrica, en la linia del teu post, la seguent en un altre municipi, i de la mateixa temàtica:la comunicació. Vaig començar amb un curt que va deixar la penya baxisima de moral ;http://www.youtube.com/watch?v=0udJVDyC0M4grat; (gent plorant,), i vaig dir quelcom així com:Malgrat les coses positives que els expliqui sobre l'assertivitat les properes quatre hores, no pensin que tothom és tant clar, sempre trobaran amb algú estúpid amb el que no paga la parla parlar, i a més en ocasions cal saber convinar qualsevol postura dels seguents animals (power assertivitat i adolescència)

http://desdelesgolfes.wordpress.com/2009/07/29/material-didactic-adolescents-i-habilitats-comunicatives/

Rècords!