dimecres, 3 de desembre de 2008

Losantos condemnat per atemptar contra l'honor d'ERC

El jutjat de primera instància de Barcelona ha condemnat Federico Jiménez Losantos a pagar 60.000 euros per atemptar contra l’honor d’Esquerra, i per extensió, al dels seus dirigents, militants i simpatitzants, per les afirmacions expressades en un article d’opinió publicat al diari El Mundo el 4 d’octubre de 2007, titulat “Requisa de Armas”, en què acusava Esquerra de tenir armes a les seves seus.
El jutge ha considerat que el contingut de l’article resulta indubtablement lesiu per a l’honor d’Esquerra i que els qualificatius emprats atempten contra la reputació del partit i, per això, ha condemnat l’autor al pagament de 60.000 euros, en concepte d’indemnització pels danys i prejudicis causats, que seran destinats a una Fundació sense ànim de lucre. A més, haurà de publicar íntegra la sentència al diari El Mundo.

La Secció Local d’ERC de Cerdanyola del Vallès, que com totes les altres Seccions d’ERC d’arreu dels Països Catalans, va ésser implicada per l’autor de l’article esmentat en l’acusació ara invalidada judicialment, vol fer palès que aquesta sentència dóna la raó a tots aquells que creiem que no podem restar indiferents en front dels insults i amenaces dels opinadors de la dreta espanyolista i que la resolució judicial representa un triomf, no només dels votants i simpatitzants d’Esquerra, sinó també del conjunt de la ciutadania catalana, farta que s’ataquin impunement els valors del pluralisme i la convivència democràtica, i obertament la nostra nació.
La llibertat d’expressió pròpia de les societats obertes no pot emparar gangsterismes comunicatius com el de Jiménez Losantos i de tots aquells que fan dels atacs a Catalunya el seu modus vivendi. Els independentistes i el conjunt de la ciutadania catalana no ens arronsarem davant els seus insults i la seva voluntat permanent d’intoxicar l’opinió pública amb informacions falses i tendencioses, que es van repetint de manera cíclica en el decurs de la història, cada vegada que el poble català fa sentir la seva veu en el seu camí cap a la sobirania.

Joan Sola i Casadevall Secretaria de Comunicació d’ERC- Cerdanyola del Vallès

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que és millor ignorar aquests personatges, i fer via, fer camí, aportar idees i formes de viure d'acord amb la nostra terra.
El problema dels catalans no és només espanya (puaff), el gran problema som nosaltres mateixos,
que ens comportem com uns colonitzats, picabaralles entre nosaltres i manca d'orgull i autoestima, només cal veure com camvien d'idioma amb la gent de fora, els nou vinguts aprenen català i quan surten al carrer cap de nosaltres tant cofois amb el 2014, té collons de parlar-lis amb català, som uns catalans del tres al quart.
Visca la Terra !!!!

superegidor ha dit...

Ara ja teniu en que utilitzar els diners. En la defensa del Tardà. Ja, ja!!
Es conya. Pensa que com diuen ells, "a todo cerdo le llega su..."

Helena Solà ha dit...

Crec que el Tardà ha patinat una miqueta. Però el que ha dit no és constitutiu de delicte. És una expressió que ha aixecat polseguera i prou. El que cal fer és treballar per a la independència i millorar el país. Per cert, superegidor, em tens superintrigada... ets l'_s___??

superegidor ha dit...

Pensa que "la curiosidad mato al gato".
No, Helena, no ho sóc. Però ell sap qui sóc!!!
I en MAREA també. Si saps qui es en MAREA, li pots preguntar, diga-li que jo et dono permís. Ja, ja!!!

Helena Solà ha dit...

mira que arribes a ser misteriòs!! ja li preguntaré a en Marea, doncs!!Salut!!