dimarts, 3 de maig de 2011

OLE TU!

Divendres em despertava amb la pregunta que en Cuní feia al seu programa d' Els Matins: "S'ha de casar el príncep William per amor?"
He donat algunes voltes a la pregunta i francament, és que no l'entenc. I mentre hi donava voltes a aquesta qüestió -tampoc moltes- pensava que una bona mesura anti-crisi és acabar amb el pressupost que té la monarquia, d'uns nou milions d'euros anuals i que amb això tindríem l'hospital Ernest Lluch. Aquest si que seria un bon gest pel poble.

Dissabte, mentre feia una breu parada per casa veia això a les notícies de no sé quina cadena:


I diumenge, el més irritant, el discurs que l'alcadable de CIU, Alfons Escoda, feia a la inauguració de la plaça Juan Pablo II: "Un Papa que probablement molts estimem, i que no tothom ha d’estar absolutament d’acord amb tot el que va fer. Però és que la ciutat, els noms dels carrers, també expressen aquesta pluralitat. Tampoc tothom està d’acord, ni té perquè estar d’acord absolutament amb tot el que va fer Francesc Layret, o Pablo Iglesias o Lluís Companys, per parlar de places veïnes. L’important és que tots sapiguem reconèixer els valors positius i el gran valor que tots hem de defensar que és entendre i viure la pluralitat de la ciutat. Perquè amagar la pluralitat seria posar la primera pedra de l'autoritarisme"

Francesc Layret: polític i advocat català, defensor del moviment obrer que va ser assassinat quan anava a veure els seus companys de la CNT que havien estat detinguts.

Lluís Companys: un dels fundadors d'ERC i president de la Generalitat de Catalunya. Va patir l'exili on va ser detingut per acabar essent afusellat.

Pablo Iglesias: fundador del PSOE i de la UGT.

Papa Juan Pablo II: cap de l'estat més petit i més ric del món, condemnà l'ús d'anticonceptius, l'avortament, les parelles homosexuals o l'eutanasia a la vegada que no va prendre mesures contra els casos de pederàstia.

Si, les comparacions són odioses.

El Roger Morales penjava això al seu blog:


Dilluns, el premi Nobel de la Pau i president dels EEUU, el senyor Obama, anuncia la mort de Bin Laden i diu que s'ha fet justícia.