dimecres, 27 d’abril de 2011

Abocadors. Can Fatjó dels Aurons.

Hi ha a Bellaterra un gran clot, a causa de l’activitat de l’argilera Almar. En acabar l’activitat, estava previst omplir aquest gran clot amb terres i runes però les alarmes van saltar el passat mes de novembre amb unes declaracions de Toni Morral al diari El Punt el dia 9 d’aquell mateix mes: “Les malmeses finances de l'Ajuntament de Cerdanyola podrien disposar d'un mínim de 9 milions d'euros extres si finalment tira endavant la proposta que ICV-EUiA ha fet a l'equip de govern (PSC-CiU) d'aprofitar el futur rebliment de l'argilera de l'empresa Almar per demanar a l'Agència de Residus de Catalunya un cànon per cada tona de residus inertitzats d'ecoparc que s'hi dugui. La proposta dels ecosocialistes està inclosa dins del pla de viabilitat econòmica del consistori cerdanyolenc per al període 2010-2013, aprovat dijous”. La gerent d’Almar, Anna Margenat, explicava que el rebliment de l’argilera el farien conjuntament amb Puigfel. Ho donaven com a cosa feta.
IC fa la proposta però CIU i PSC l’accepten. Ja que així està inclosa en el pla de viabilitat.
És ERC-Cerdanyola qui fa un comunicat denunciant la situació i oposant-nos a tenir cap més abocador a Cerdanyola. Hem complert la quota amb escreix.
L’ajuntament ingressaria 9 milions a les seves arques i el particular, uns 150 milions d’euros. El clot és tres vegades més gran que l’abocador Elena.
Actualment, el clot de Can Fatjó dels Aurons està en fase 2 (formació de talussos). El que crida especialment l’atenció és que s’estan fent les obres sense el permís urbanístic municipal necessari i que tampoc hi ha l’estudi sobre l’impacte en el medi ambient. O almenys no consta.
El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Mª Tost, van negar a la plataforma l’existència de cap projecte per fer un abocador de deixalles. Però el passat 24 de març, a l’endemà de fer-se pública una reunió de la plataforma, el sr. Tost i CIU, l’ajuntament de Cerdanyola, mostra una carta de l’ARC a l’ajuntament de Cerdanyola amb data d’Octubre de 2.010 en la qual es diu que l’abocador és de gran interès per al Govern de la Generalitat.
El clot està gairebé a punt, els camions i les excavadores hi segueixen treballant i s’està tallant arbres de manera il.legal segons denuncia la plataforma.
La plataforma ha posat en coneixement als FGC la perillositat per a la via, de la proximitat del gran clot, que està a menys de 20 metres.
Després de tota la mobilització per part de Gent de Bellaterra, CIU defensa no dur residus als abocadors i incinerar-los (Roda de premsa que recull El Punt 5/3).

1 comentari:

Anònim ha dit...

vosté no creo que Cerdanyola tingui 8 abocadors i que quasi tots ells estiguin fets pel mateix senyor ... (inclos can planes) això fa molta pudor