dimarts, 2 de novembre de 2010

Rebem el Papa amb el caganer


Llegint el ban de l'alcalde Hereu, molt poètic per cert i que penjo més avall, se m'ha acudit que els barcelonins podrien rebre el Papa amb el caganer ja que aquest a tots els catalans i catalanes ens identifica, representa i agermana com diu textualment el mateix alcalde a l'hora de demanar que pengin la senyera, però és que el caganer té més avantatges que la senyera i és que és tot un símbol del nostre pessebre. I poques coses hi ha tan vinculades a la religió. El caganer, amb una arrelada tradició de més de tres segles, és tot un símbol de prosperitat i bona sort per al proper any ja que es creu que fertilitza la terra amb les seves femtes.
Així doncs, proposo que els barcelonins i barcelonines pengin el caganer per a rebre el Papa com es mereix.

Ciutadans i ciutadanes,

Barcelona és una ciutat reconeguda arreu per la calidesa amb què sabem tractar els nostres hostes. Els milions de persones que cada any ens visiten en donen contínuament testimoni, i aquest és un motiu d’orgull per a tots els barcelonins i barcelonines.

Quan l’hoste que ens visita té el significat espiritual i la dimensió mundial de Sa Santedat el Papa Benet XVI, se’ns reclama un esforç addicional per fer que la seva estada entre nosaltres sigui una experiència única i un record inesborrable. Tant per a ell i els molt nombrosos ciutadans que s’hi senten identificats, com per als milions de persones que aquests dies tindran la mirada posada en la nostra ciutat. I, en definitiva, per tal que redundi en benefici de Barcelona, la seva gent i el seu prestigi internacional.

És aquesta una ocasió excepcional per mostrar-nos davant del món tal i com som. Una ciutat que treballa per la pau i la cooperació entre les ciutats i els pobles, i que fa del civisme i la convivència la seva bandera. Una ciutat tolerant, oberta i plural, capaç d’integrar i donar cabuda a totes les religions i cultures, i al mateix temps orgullosa de les seves tradicions i la seva història. Una història que ningú podria entendre sense l’aportació fonamental que l’església catòlica i tots aquells que la professen han fet i fan a la nostra manera de ser col•lectiva i als valors que avui propugnem.

Donem la benvinguda al Papa Benet XVI, que ens honorarà els propers dies 6 i 7 de novembre amb la seva visita. I agraïm-li que hagi volgut presidir l’acte de Dedicació del Temple de la Sagrada Família, una de les nostres senyes d’identitat més estimades.

Per aquest motiu, com a alcalde us vull demanar que, més enllà de les creences que lliurement tots tenim i des del respecte envers tothom, siguem els millors amfitrions de Sa Santedat i contribuïm a fer de la seva presència a Barcelona l’èxit que tots desitgem.

I atenent la nostra condició de capital de Catalunya, i en representació dels milers de catalans que de prop o des de la distància viuran també la visita del Sant Pare, us proposo que, recollint el sentit de tot l’Ajuntament, engalaneu els vostres balcons i finestres i que ho feu amb la Senyera, la nostra la bandera, la que a tots els catalans i catalanes ens identifica, representa i agermana.

Santedat, sigueu benvingut a Barcelona.

Sigueu benvingut a Catalunya.

1 comentari:

Ricard Sancho ha dit...

Jo si que penjare una bandera, pero que dira: no a la pederastia, si als matrimonis entre qui vulgui, si al abortament, si a repartir entre els més necesitats etc,etc.
Ricard Sancho