dissabte, 7 d’agost de 2010

Je t'aime

No en sabia res de la vida de Gainsbourg. Ni tan sols que havia existit.
La vida d'aquest cantautor francès, força productiva i potser més polèmica, ha estat portada al cinema. Ja fa uns dies, en una de les baixades al Verdi, vaig veure la pel.lícula Gainsbourg, vida d'un heroi.
Sens dubte la cançó més coneguda de Gainsbourg és Je t'aime... moi non plus. Aquesta cançó la va composar per a la seva amant, l'actriu Brigitte Bardot, amb qui va arribar a gravar-la però que no va veure la llum fins fa poc ja que el seu marit li ho va prohibir. Un any més tard, al 1.969, la gravaria amb Jane Birkin, actriu i cantant, de qui es va enamorar i amb qui es va casar i va tenir una filla. Provablement, Je t'aime és la cançó que més polèmica ha aixecat per la seva sensualitat. Va ser prohibida en diversos països per la lletra ("Je vais et je viens, entre tes reins / Tu es la vague, moi l'île nue") però provablement els sospirs i gemecs que evoquen un orgasme van motivar-ne la censura.

Cantada amb Brigitte Bardot:Cantada amb Jane Birkin:Me la regalo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Uf, filla, és que "el modelo atormentado", a aquestes alçades de la pel·lícula, em resulta molt pesat... Però reconec que al principi, si no el coneixies, pot arribar a impressionar...