dimarts, 10 d’agost de 2010

Art a CerdanyolaAlienats. Aquest és el resultat de la darrera obra escultòrica i absolutament espontània realitzada per diversos artistes cerdanyolencs. Els artistes que han donat forma a un contenidor de rebuig han treballat colze a colze en dues fases i en dos petits grups. Fortament influenciats per l'impressionisme, el primer grup ha estat l'encarregat de triar la peça del mobiliari urbà i de transformar-la en un intent de plasmar que la realitat és molt més complexe del que sembla i que cal esforçar-se per submergir-se en la psique humana i mostrar-ne la seva angoixa. El segon grup, responsables de culminar l'obra i amb clares influències del pop-art, han utilitzat un llenguatge i uns recursos realistes: "Jo vinc a llençar les escombraries i... les llenço. Com deia Einstein, l'espai és una realitat curvilínia".
L'obra que està situada en un carrer entre els nous jutjats i el Condis de Canaletes serà retirada en breu i portada al MAC.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bó aquest post. Vaig veure el container casualment fa un parell de dies i vaig flipar. Evidentment, per les seves qualitats plàstiques, que tant bé descrius.

Anònim ha dit...

Home, jo d'art hi entenc poc, però Einstein no es referia a cap container quan deia que l'espai era curvilini...
En fí, Helena, crec que aquí has patinat un pèl.
Però s'et perdona.