dijous, 25 de febrer de 2010

Ple de febrer. No tinc paraules.

El ple de febrer ha continuat en la línia dels anteriors. No vull ni resumir-lo i ni tan sols adjectivar-lo perquè francament, no em ve de gust.
Quatre regidors i regidores socialistes han menjat xiclet en aquest ple. Espero poder esborrar de la meva retina a certa regidora socialista traient la llengua per estirar el xiclet que anava des de les pales superiors fins a la punta de l'esmentat múscul. La imatge, lluny de ser eròtica ha estat més aviat desagradable. Espero no somiar-hi.
No es pot afegir algun article en el ROM o bé fer una moció sobre la conveniència de l'ús del xiclet? Podria anar més o menys així: "Atès que, menjar xiclet en en una sessió plenària està considerat de mal gust. Atès que,...".
Potser al ple de març ens sorprenen menjant pipes i escopint-ne les pellofes.
Les sessions plenàries de l'ajuntament haurien de ser un aconteixement suficientment important com perquè els regidors i regidores tinguessin una actitud de respecte, per educació i per imatge, vers a l'acte en si i a la resta dels allà presents. Potser hauríen de prendre consciència que no estan a la terrassa d'un bar amb els amics fent unes tapes. Penso que la cap de protocol de l'ajuntament en podria fer un seguiment.
Això del xiclet ha quedat en una anècdota quan l'esmentada regidora, en acabar el ple per donar pas al plenillo ha dit a la seva companya de marxar per no haver de suportar a la gent. Sap aquesta regidora què vol dir ser regidora? Sap quin és el seu compromís amb Cerdanyola? Els regidors i regidores es deuen a la ciutadania. El seu sou surt dels nostres impostos i el ple és un dels escenaris on els ciutadans i ciutadanes poden fer les seves queixes, suggeriments, precs i preguntes, transmetre les seves angoixes,... és un escenari on poder participar i ser, almenys, escoltats. I escoltats amb el respecte que es mereixen. I ja no dic contestats perquè això ja seria massa demanar.
He sentit vergonya i autèntic fàstic.

I perquè no sigui dit que no he aportat res d'interessant, tornant cap a casa, mentre escoltava la ràdio, m'ha sorprès el següent titular: "Les femelles són promisqües perquè en depèn l'espècie". Avui s'ha fet públic un estudi que afirma que les femelles de la majoria d'espècies, des dels insectes als mamífers, són promisqües i la causa és biològica. Han fet un experiment amb dos grups de mosques, en el primer grup, les mosques es relacionaven de forma natural mentre que en el segon, les mosques només podien relacionar-se amb un sol mascle. Després de 15 generacions de monogàmia, el segon grup de mosques s'ha extingit.

I abans d'acabar, un aclariment. Aquest és el meu bloc personal. Per a aquells que els preocupa el fet de que pugui abstenir-me d'opinar, que no ho penso fer. Que dir el que penso en veu alta és per a mi un dret. Pels que em diuen que a partir d'ara hauré de moderar els comentaris, que tampoc ho penso fer.
I no ho penso fer mentre els plens del nostre ajuntament siguin com ha estat aquesta nit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Respecte lo de les mosques, segurament les monogàmiques s'han extingit després de suicidis en cadena dels maslcles en descobrir que elles tampoc eren fidels.

Anònim ha dit...

Tenint en compte que a les mosques els agrada la merda, per aquí aprop tenim l'abocador Helena Planas que en deu atraure algunes.