dilluns, 11 de gener de 2010

España = "paela", toros, sangria, siesta, fiesta... (part II)

El curs passat, 2.008-09, l'escola on treballava com a especialista d'anglès, el CEIP Carles Buigas de Cerdanyola es va agermanar amb una escola anglesa de Richmond, Meadlands.
El director de l'escola i una mestra van venir a passar uns dies aquí per a visitar l'escola i parlar del projecte. Vam acordar centrar el projecte en els festivals, havíem de fer intercanvi de les festes i tradicions que celebrem tant aquí com a allà. Mitjançant vídeo conferència els i les alumnes entrarien en contacte i crèiem que aquesta era una bona manera i molt motivadora en la qual es creava un context real dins de l'aula per a practicar l'anglès oral.
La primera vídeo conferència va ser una festa que l'escola anglesa va preparar per a nosaltres, "A Barcelona's day".
Quan vam iniciar la vídeo conferència només es veia el director de cintura en avall. Vestia un pantaló negre i una faixa vermella. Vaig pensar que anava de casteller. Li vam demanar que col.loqués bé la web cam i aleshores he de reconèixer que no entenia què estava passant.
Portava una camisa blanca amb volants al pit i un barret de cordobès. Però què feia un casteller amb un barret cordobés? Resulta que, anava vestit de Tio Pepe.
Les mestres anaven vestides de flamenques amb vestits de faralaes i al darrere hi havia un mural molt ben pintat amb un tablao flamenc.
Van començar a ballar sevillanes.
I que dur que és ser català.
En acabar, tots molt contents i satisfets del seu ball, ens van dir que ens esperava una altra sorpresa. Crec que només em va sortir un "Oh, really?".
I realment ens va sorprendre altra vegada. Aquest cop amb la coreografia sencera de la Macarena.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Veig que els anglesos tampoc van molt sobrats de cultura, el metge català Josep Trueta, va exercir de metge a Anglaterra, va ser profesor a la universitat d'Oxford, i nominat pel premi Nobel.
Bé, em consola saber que el Barça va eliminar dos equips anglesos, un a la seminifal de Champions i l'altre a la final.Fora bromes, estaria bé que els "tour operators" els portin a passejar algún lloc més que els tablaos i als toros.