dimecres, 23 de desembre de 2009

Nadie cumple, vota a nadie.

Sota aquest enginyós eslògan, s’està portant a terme una campanya a favor del vot en blanc a Sud-Amèrica.
Aquests dies es parla molt de crisi política per la quantitat de casos de corrupció que estan veient la llum. Però no ens enganyem. Abans d’això, la política ja estava en crisi. Abans d’això, política i ètica ja eren antònims. I això cansa, desencisa. I és que hi ha vàries coses que han de canviar.
El que hauria de ser un treball en equip per millorar el nostre entorn i malgrat la diversitat d'idees, es converteix en un treball aïllat per partits que quan en tenen l'ocasió, s'apunyalen, i si és per l'esquena, millor. Són els mals polítics, i malauradament n'hi molts, aquells que practiquen la doble moral, el joc brut, l’engany i la manipulació. Aquests polítics, sovint obliden que són els nostres representants. I que han de treballar amb nosaltres i per a nosaltres. Sembla que estem sota una dictadura democràtica, que escollim a qui ens mana i no a qui ens representa.
Hem de tendir cap a una política kantiana, on la fi, no justifiqui els mitjans.
Què pensaria Aristòtil si veiés què li estan fent a la seva democràcia?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Helena:

aquest eslogan és molt antic.

Fa més de vint anys es feia servir a Catalunya:

Vota Toni Nadie
Nadie es mejor
Nadie te dará trabajo
Nadie creará escuelas y hospitales...

fins i tot l'independentisme dels 80 el feia servir recurrentment com a denúncia del règim (si fa no fa el que tenim avui).