dilluns, 2 de novembre de 2009

Gràcies Millet, Alavedra, Prenafeta, Camps, Muñoz,...

I els doncs les gràcies perquè espero que hi hagi CONSEQÜÈNCIES.
Per la gent que ha decidit implicar-se i treballar en un partit polític, i quan dic treballar em refereixo també a dedicar-hi temps lliure sense cap tipus de remuneració econòmica, com en som la majoria, perquè pensa que pot ajudar o contribuir d'alguna manera a millorar el nostre entorn o perquè pensa que ja n'hi ha prou, es pot veure malparada a causa d'aquells qui entenen la política com la manera de fer diners. D'escàndols en tenim molts exemples malauradament, i no cal anar gaire lluny, al país germà en tenim una bona pila: Terra Mítica, transvasament de l'Ebre, cas de Santos a Mallorca, cas Gürtel,... i ara s'està aixecant la polseguera al nostre país amb el cas Pretòria.
Per la falta d'ètica i d'escrúpols i l'ànsia d'enriquir-se d'alguns, costi el que costi, la resta de gent que treballa seriosament i seguint uns principis, els que siguin, però sense perdre de vista en cap moment l'ètica, es veu greument perjudicada ja que la tendència de la gent és posar a tots els polítics en el mateix sac. Gràcies a tots aquests escàndols i a aquesta gent que entra en política amb l'únic afany de fer diners, el vot en blanc va guanyant terreny a la vegada que creix el desencís general. Quantes vegades hem sentit o dit allò de "tots són iguals"?

Ha d'haver una solució a tot plegat. I la solució passa per fer una reforma integral pel que fa al control del maneig del diner públic. Es fa indispensable el fet de passar rigorosos controls a l'hora de cedir o vendre terrenys, donar llicències, concessions administratives,... qualsevol activitat de tipus econòmica i administrativa hauria de ser examinada amb lupa. No sé ni com ni de quina manera però mitjançant inspeccions, auditories,... cal control.lar les diferents administracions públiques així com el destí final del diner públic.
D'altra banda, tampoc entenc com pot ser possible que sigui legal la compatibilitat de tenir un càrrec a l'administració pública i a la vegada poder tenir empreses privades que a més, acostumen a estar relacionats amb l'activitat política que es desenvolupa i que a més, opten a concursos públics i guanyen. Hauria de ser incompatible. Hauria de ser il·legal.

Fa uns anys es va aprovar la polèmica "ley de partidos" que suposà la privació de drets fonamentals d'una part de la població, principalment basca. Fins i tot Amnistia Internacional va expressar la seva preocupació davant de l'ambigüetat de la llei i el fet de que es puguessin il.legalitzar partits pel fet de proposar canvis en la constitució o de lleis, de forma pacífica. Per què no fer una reforma integral de les lleis que tenen a veure amb els partits polítics i la forma de finançar-se?

Donacions anònimes a partits. Xifres en euros. Any 2.005:

Unió ------------- 148.499
CDC -------------- 3.181.810
PP --------------- 3.068.741
PSOE ------------- 847.700
ICV -------------- 0
ERC -------------- 0

Aquest és el paradís fiscal dels partits polítics que tenim. No sé si l'únic. Les seves Illes Caiman.
La meva pregunta totalment innocent: tenen alguna cosa a veure aquestes xifres amb l'especulació urbanística? Va part de l'apropiació indeguda d'alguns polítics a finançar el seu partit? Hi ha interessos per a no controlar el diner públic?